7.5.2019

20 Nyt sanoista tekoihin


Aika tuntuu kuluvan aivan liian nopeasti, se lähes hupenee käsistä. Pian ei olisi enää aikaa miettiä, pian olisi aika tehdä päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Pitääkö lapsi, vai päätyäkö aborttiin? Pystyisinkö edes aborttiin? Toki myös adoptio voisi olla vaihtoehto. Heather selailee nyt jo tavalliseen tapaansa netin keskustelupalstoja ja muita sivustoja etsien tietoa raskaudesta ja kaikesta siihen liittyvästä.


Onko tätä raskautta mahdollista salata enää kauaa? Jos päätyisin aborttiin, niin saisiko joku kuitenkin tietää? Miten pystyisin edes kertomaan tästä kenellekään? Pitäisikö tietoa tästä raskaudesta markkinoida iloisena yllätyksenä, vai vahinkona, josta on kannettava vastuunsa?


Netissä on hyvät puolensa, sieltä nimittäin löytyy erittäin paljon tietoa ja vertaistukea. Harmi vain se tekee päätöksenteosta myös entistä hankalampaa. On myös paljon risteäviä mielipiteitä, sekä risteäviä tietoja asioista. Mistä sen lopulta tietää mikä päätös on oikea? Olisiko minusta edes äidiksi? Olisinko valmis kantamaan vastuun jostakin toisesta, hyvin luultavasti ihan yksin?

******


Kello on jo paljon tähän aikaan vuorokaudesta, lähentelee jopa yötä. Nukkumisen sijasta Joseph on kuitenkin yhden mieluisan harrastuksensa parissa. Ensin Josh hölkkää rauhalliseen tahtiin täysin ajatuksissaan. Jossain vaiheessa hän palaa kuitenkin pois piinaavista ajatuksistaan ja keskittyy enemmän siihen itse kuntoiluun.


Josh säätää juoksumaton nopeutta ja pian hän saa liikuttaa jalkojaan ihan tosissaan. Äskeinen kevyt hölkkä vaihtuu erittäin nopeaan juoksuun. Joseph puskee eteenpäin jalat hapoilla ja keuhkot lähes tulessa, mutta tuskaisesta olosta huolimatta se tuntuu jopa hyvältä. Hetken ajan ei tarvitse keskittyä tunteisiin, voi vain keskittyä tähän hetkeen.


Lopulta Joshin on pakko siirtyä tasaamaan hengitystään ja hän siirtyy jalkojen kiduttamisen sijasta rääkkäämään käsiään. Irvistellen ja painoja lisäten nuori mies yrittää keskittyä vain kuntoilemiseen, mutta pian ne piinaavat ajatukset taas palaavat.


Jos ei pysty tämän pidempää hetkeä olemaan ajattelmatta toista, onko asialle tosiaan pakko tehdä jotain? Pitäisikö vihdoin ryhdistäytyä ja kertoa omista tunteistaan? Tämä on kestänyt jo ihan liian kauan. Samalla tämä on kerennyt satuttaa jo henkilöitä, joiden ei pitäisi edes liittyä tähän kuvioon. Corastakaan ei ole kuulunut lähes viikkoon yhtään mitään.


"Ai, sinäkin olet vielä rehkimässä tähän aikaan", Kane tokaisee nähdessään kaverinsa.
"Joo, pitää yrittää pitää kunnostaan huolta", Josh tokaisee ajatuksissaan havahtuessaan siihen, ettei ole salilla enää yksin.
"Totta, kulkee sitten pelitkin paremmin", Kane naurahtaa viitaten koulun jalkapallojoukkueeseen, jossa he Josephin kanssa molemmat pelaavat.


"Niin", Josh hymähtää vaivaantuneesti.
"En halua nyt tunkeilla, mutta onko sinulla kaikki ihan hyvin? Olen vain muutaman joukkuekaverimme lisäksi huomannut, että olet viime aikoina ollut paljon omissa ajatuksissasi. Pelitkään ei ole oikein kulkeneet", Kane pohtii.
"Tässä nyt vaan on ollut vähän kaikenlaista", Josh selittää.
"Ahaa", Kane nyökyttelee.


"Hoidan kuitenkin asiat pois alta ja lupaan taas yrittää panostaa enemmän", Joseph tokaisee ja vilkaisee Kanea.
"Joo, no hyvä. Jatka vain treeniäsi", Kane kehottaa ja kävelee itse juoksumatolle.

******


"Heather", Hailey lausuu astuessaan siskonsa huoneeseen.
"Minä nukun", Heather tokaisee lyhyesti.
"Tähän aikaan? Niin ja jos olisit unessa et vastaisi minulle", Hailey kyseenalaistaa Heathin vastauksen.
"Anna minun olla rauhassa, kiitos", Heather huokaa.


"En anna", Hailey pysyy paikoillaan.
"Tämä on minun huoneeni", Heather toteaa.
"Mitä sitten?" Hailey kysyy.
"No, oliko sinulla jotain ihan oikeaa asiaakin?" Heather kysyy puolestaan.


"Oli. Mikä sinua vaivaa?" Hailey täräyttää enempiä kaunistelematta.
"Ei minua mikään vaivaa, paitsi sinä juuri nyt", Heath sanoo ja koittaa olla mahdollisimman uskottava puheissaan.
"Hauskaa. Kyllähän minä nyt näen ja olen huomannut, ettei sinulla ole kaikki hyvin. Puhu minulle, minä pyydän", Hailey vakavoituu.
"Ei tässä mitään", Heather nielaisee ja joutuukin yllättäen taistelemaan kyyneleitä vastaan. Hormonit.


Hailey ottaa muutaman askeleen ja istuutuu sisarensa jalkopäähän.
"Puhu", Hailey kehottaa uudemman kerran.
"Minä olen mokannut, pahemman kerran", Heather aloittaa. Nyt tai ei koskaan.
"Mitä sinä olet sitten tehnyt?" Hailey huolestuu enemmän. Kertoisiko Heath vihdoin mikä häntä on vaivannut?


"Minulla oli sellainen yhden illan juttu siellä bileissä silloin. En ole katunut mitään koskaan niin paljon, kuin sitä mitä tapahtui sinä yönä", Heather jatkaa ja nousee samalla makuulta istumaan sänkynsä reunalle. Heath tuijottaa tiiviisti lattiaa ja välttää näin sisarensa painostavan katseen.
"No, sellaista saattaa tapahtua. Olihan se ihan vapaaehtoista, kun kuulostat noin vakavalta", Hailey yrittää jollain tasolla olla siskonsa tukena, vaikka ei olekaan kaikista parhain tällaisissä jutuissa.
"Sellaista ei pitäisi tapahtua, ei ainakaan minulle. En minä ole sellainen. Niin ja kyllä kumpikin meistä oli siinä ihan mukana", Heath vastaa.
"Älä nyt tuollaisella vaivaa mieltäsi. Sinä olet vielä nuori ja löydät kyllä jonkun ihan oikean suhteenkin, niin kuin minäkin. Unohdat vain sen ja jatkat elämääsi", Hailey selittää.


"Asia ei ole ihan niin yksinkertainen", Heather jatkaa vielä.
"Miten niin?" Hailey kysyy.
"Se näytti positiivista", Heather kiertelee, kun sanat tuntuvat takertuvan hänen kurkkuunsa.
"Mikä?" Hailey nielaisee, samalla kun Heatherin outo käytös ja äskeiset puheet alkavat valkenemaan hänelle. Ei kai vain?
"Raskaustesti", Heather nyyhkäisee. Siskojen välille laskeutuu hiljaisuus.

 ******


Viikko jatkaa kulkuaan sateisissa ja harmaissa merkeissä. Yhdessä kaupungin punaisista omakotitaloista vallitsee hiljaiset ajat. Kaikki talon asukkaat tuppaavat olemaan omissa ajatuksissaan ja pohtivan asioita toistensa puolestakin.


Samalla kun päivät tuntuvat kuluvan kovaa vauhtia, tuntuu aika myös pysähtyneen. Raskaus kuitenkin jatkaa etenemistään ja muistuttaa siitä päivittäin. Hetki hetkeltä salailusta on tullut vain vaikeampaa ja pahoinvointikin tuntuu vain pahentuneen.


Jälleen kerran löydän itseni kylpyhuoneen lattialta, pää pöntössä ja tuskanhiki otsalla. Olen koittanut miettiä pääni puhki raskauteen liittyen. En kuitenkaan ole vieläkään päätynyt mihinkään pitävään ratkaisuun. Ainoa asia minkä olen päättänyt, on se että tämän salailun täytyy loppua ja minun täytyy kertoa asiasta muillekin, kuin Haileylle.


Pahoinvoinnin taas hieman hellittäessä nousen pystyyn ja siirryn peilin eteen siistiytymään. Miten ihmeessä tästä voi kertoa isälle? Nämä on taas niitä hetkiä, kun äitiä tarvittaisiin. Gabriellelta löytyisi varmasti jonkinlainen ratkaisu tähänkin tilanteeseen.

******


Heather on raskaana. Hänen siskonsa on raskaana. Miten tämä on edes mahdollista? Aina niin täydellinen Heather. Kenen se lapsi edes on? Hailey on koko viikon yrittänyt kiivaasti pohtia isäehdokkaita. Ketä kaikkia siellä juhlissa olikaan? Kenestä Heath voisi olla kiinnostunut? Onkohan Heather kertonut kenellekään muulle?


Pitäisi varmaan olla parempi sisko, olla tukena ja auttaa jotenkin. Keskustella asiasta. Miten pystyisin olemaan parempi sisko, kun en pysty edes katsomaan Heatheria tällä hetkellä. En tiedä miten häneen tulisi suhtautua? En vain pysty kuvittelemaan, että Heather saisi lapsen, vielä tämän ikäisenä. Päällimmäisenä kysymyksenä on kuitenkin, miten minä en ole huomannut mitään raskauteen viittaavaa? Miksi en tajunnut aikaisemmin?

******


Ilta pimenee. Ulkona alkaa olla jo kylmä ja lämpimät ilmat ovat muisto vain. Satunnaisia vesipisaroita putoilee taivaalta, ilma on melko kostea. Joseph seisoo rannalla tuijottaen merelle päin. Tämä asia on pitänyt hoitaa jo kauan ja nyt vihdoin olisi sen aika. Seuraavat hetket tulevat vaikuttamaan tulevaisuuteen luultavasti aika paljonkin. Joshia tuntuu jännittävän niin paljon että oksettaa.


"Hei, älä säikähdä", vihreään takkiin sonnustautunut teini naurahtaa Josephin takana. Siitä huolimatta Josh hätkähtää ja kääntyy hitaasti ympäri.


"Sinä tulit", Josh hymähtää.
"Tottakai, vaikka oltaisiin me voitu nähdä jossain, missä on lämpimämpi", Kyle tokaisee virne kasvoillaan.
"Niin", Josh toteaa.
"Älä nyt ole noin vakava. Onko kaikki hyvin?" Kyle kysyy hieman ihmeissään.
"Meidän pitää puhua", Joseph jatkaa vakavaa linjaa. Hänen sydämensä tuntuu hakkaavan aivan liian lujaa.


"Olen pohtinut tätä asiaa päässäni siitä asti, kun oli ne juhlat", Josh yrittää aloittaa jostakin.
"Ainiin ne. Harmi että en kerennyt olla siellä kovinkaan kauaa", Kyle muistelee.
"No, se ei kuitenkaan ollut asiani", Josh takertelee sanoissaan.
"Kerrohan nyt miksi olet noin haudanvakava", Kyle kehottaa leveä hymy kasvoillaan, niin kuin hänellä on yleensä tapana. Josh ei ole tuntenut häntä ehkä kovinkaan pitkään, mutta he ovat Kylen kanssa tutustuneet koulun jalkapallojoukkueen kautta melko hyvinkin.


Kun sanoja ei tunnu tulevan ulos, siirtyy Josh sanoista tekoihin. Hyvin yllättäen hän kietoo kätensä Kylen ympärille, samalla kun heidän huulensa koskettavat toisiaan. Kyle vastaa suudelmaan, ehkä, Josh ei kerkeä miettiä asiaa kovinkaan kauaa. Niin yllättäen, kuin hän päätyi suutelemaan Kyleä, hän myös irrottautuu tuosta suudelmasta.


Tuon suudelman jälkeen kumpikaan heistä ei tiedä mitä tehdä, saatika sanoa. Kyle jähmettyy paikoilleen ja jää tuijottamaan Joshia suoraan silmiin hyvin yllättynyt, tai lähes järkyttynyt ilme kasvoillaan.


Joseph ei kestä tuota katsetta ja päätyy pakenemaan tilanteesta. Hän kirjaimellisesti lähtee juoksemaan niin kovaa kuin jaloistaan vaan pääsee. Pakomatka tyssää melkein heti alkuunsa kostean ja erittäin liukkaan nurmen vuoksi, mutta Josh onneksi pitää tasapainonsa.


Kyle jää yksin seisomaan rannalle hieman hämmentyneissä tunnelmissa.

******
Hei!
Miten aika tuntuukin kuluvan niin nopeaan tahtiin? :D Tämä osa on ollut minulla jo pidemmän aikaa melkein valmiina ja nyt vihdoin sain kirjoiteltua sen loppuun asti. Olen tässä viimeisen kuukauden aikana valmistunut koulusta, harjoitellut esivalintakokeeseen ja osallistunut siihen ja nyt aloitin työtkin. En osaa vielä sanoa, vaikuttaako nämä työt postaustahtiin, kun tuntuu että olen muutenkin saanut osia aika hitaaseen tahtiin valmiiksi. Toivotaan kuitenkin, että ne eivät ainakaan hidastaisi osien ilmestymistä enää entisestään :D

Vähitellen alkaa ne salaisuudet paljastua ja Hailey on nyt ensimmäinen, joka sai tietää Heatherin raskaudesta. Tajuaisiko Hailey vihdoinkin, kuka onkaan Heatherin lapsen isä? Saako Heather kerrottua raskaudestaan isälleen? Myös Joseph eteni tunteidensa kanssa ja samalla nähtiin uusi henkilö Kyle. Miltä hän vaikuttaa? Tuliko Josephin tunteiden kohde yllätyksenä? Onko Kylellä tunteita myös Josephia kohtaan?

7 kommenttia:

  1. Hyvä, että Heather rohkaistui viimeinkin kertomaan siskolleen. Haileyn suhtautuminen tilanteeseen on ymmärrettävästi hieman epäröivää, mutta luulen sen kääntyvän enemmän inhoon ja negatiivisuuten, ainakin jos Hailey saa tietää, että kuka on lapsen isä... Jos Heather päättää pitää vauvan niin sitten hän luultavasti ainakin kertoo. Toisaalta, Hailey saattaa ehtiä tajuta ihan itsekin, ennen kuin Heather ehtii kertoa. Toivottavasti Heather uskaltaa kertoa isälleen. Chris saattaa alkuun hermostua, mutta ei hän vaikuta kovin pitkävihaiselta, joten uskoisin, että loppujen lopuksi hän tukee tytärtään, päätti Heather mitä tahansa. :)

    Josephin tunteiden kohde tuli kyllä todella yllätyksenä. Kyle vaikuttaa kyllä varsin mielenkiintoiselta tapaukselta, joten toivoisin heillä synkkaavan. Toisaalta Joshin suudelma ja yhtäkkinen pakeneminen saattavat hämmentää Kyleä, mutta toivottavasti Kyle kumminkin ymmärtää.

    Onnittelut valmistumisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaankaan ole helppoa kuulla siskonsa olevansa raskaana ja asiaan liittyvä kokonainen totuus ei kyllä helpottaisi asiaa. Saattaa hyvin olla, että seuraavassa osassa tullaan näkemään muidenkin reaktioita tähän raskauteen.

      Hyvä jos onnistuin yllättämään. Heidän välejään tulla vielä selvittelemään tulevaisuudessa.

      Niin ja kiitoksia. :)

      Poista
  2. Onnea valmistumisen johdosta! Älä turhaan harmittele päivitystahtia, todella ymmärrettävä tilanne! (nimim. oma päivitystauko lähentelee taas vuotta.. :D)

    Hyvä, että Heather uskaltautui kertomaan siskolleen, vaikkei ihan koko totuus selvinnytkään. Aika alkaa tosiaan olla tiukilla, toivottavasti Heather saa tehtyä jonkinlaisen päätöksen, ennen kuin on liian myöhäistä. Voi Joshia, yritys oli hyvä mutta ei tainnut mennä ihan putkeen. Kyle ei kuitenkaan vaikuttanut ainakaan mitenkään vihaiselta, toivottavasti pojat saavat asian selvitettyä. Jatkoa odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, koitan tosiaan olla harmittelematta liikaa. Eiköhän niitä uusia valmiita osia synny sitten, kun on syntyäkseen. :D

      Se on tosiaan hyvä, että hän sai paljastettua asian jollekin, ennen kuin murskaantui salaisuutensa alle. Katsotaan mihin Joshin ja Kylen välit lopulta johtavatkaan.

      Poista
  3. Erittäin hyvä, että Heather sai vihdoin puhuttua edes jollekin tilanteestaan ja sitä kautta kenties hän saa kanavan auki, mutta... mitä KUN Haileylle selviää kuka on lapsen isä, sillä jotenkin en näe, että asia jäisi salaisuudeksi ennen pitkää. Tästä on tulossa erittäin mielenkiintoista draamaa. Ihan samoin kuin Josephin suhteen. En todellakaan arvannut kyseisenlaista siirtoa! Onko Kyle vielä tullut "kaapista ulos" vai onko hän sen kaltainen ollenkaan? Aika näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raskaudesta kertominen edes jollekin helpottaa asian paljastamista myös ehkä muillekin. Pian selviää saako Heather paljastettua salaisuutensa myös muillekin. Draamaa on hyvinkin vielä luvassa. Onnistuinpas siis kerrankin yllättämään, kun toisinaan osa käänteistä onnistutaan arvaamaan jo aikaisemmin. :D Aika tosiaan näyttää.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista