5.7.2019

21 Mä tiedän salaisuuden


Aika jatkoi kulkuaan ja Heather päätti, että olisi aika tehdä päätöksiä ja tunnustuksia. Hän lähti liikkeelle huoneestaan ja päätyi portaita pitkin alakertaan isänsä makuuhuoneen eteen. Aikaa tämän melko lyhyen matkan kulkemiseen meni ainakin 10 minuuttia. Pitäisikö vielä kääntyä? Suuttuisiko Chris? Kuvottaa, Heatherin olo on oksettava.  Hän ei tiedä johtuuko se enemmän raskauden aiheuttamasta pahoinvoinnista, vai tästä jännittämisestä. Isälle kertominen tuntuu kaikista vaikeimmalta, se hävettää eniten. Pelkääkö Heath eniten sitä pettymystä isänsä kasvoilla? Jos Heath ei nyt astu tuosta ovesta sisään, ei hän tule tekemään sitä koskaan. Nyt on aika.


Heather lähestyy ovea ehkä muutaman sentin ja pysähtyy taas. Tämä on vaikeampaa, kuin mikään koskaan aiemmin. Paidan korkea kaulus tuntuu kuristavalta. Heather vetää keuhkonsa täyteen ilmaa ja puhaltaa dramaattisesti ulos. Sitten hän astuu nopeasti eteenpäin, niin lähelle että ylettyy koputtamaan valkoiseen oveen. Kaksi varovaista ja epäröivää kopautusta.
"Sisään", kuuluu kehotus oven toiselta puolen. Tärisevä käsi lähestyy oven nuppia ja päätyy lopulta avaamaan sen. Lyhyet askeleet johdattavat huoneeseen.


Chris makaa sängyllään katsomassa televisiota, niin kuin hänellä on yleensä työpäivän jälkeen tapana tehdä. Hän on vielä rauhallisen ja hyvin tyytyväisen näköinen. Vielä hyvin tietämätön seuraavan keskustelun aiheesta.
"Ai se olet sinä, mitäs sinulla oli?" Chris havahtuu ohjelmansa parista ja huomaa tyttärensä saapuneen huoneeseen.


"Meidän pitäisi varmaankin puhua", Heather aloittaa vaikeana.
"Tottakai, mikäs tyttäreni mieltä painaa?" Chris kysyy nähdessään Heatherin pelokkaan katseen. Samalla hän sammuttaa television ja kipuaa sängystä ylös astellen rauhallisin askelin Heatherin luo.


"Minä olen mokannut", Heather mutisee.
"Ei kai nyt mitään kovin vakavaa?" Chris kysyy rohkaisevasti, suupielet vielä enemmän hymyn puolella.
"Kyllä tämä on aika vakavaa, tai siis todella vakavaa"
"Nyt tämä keskustelu alkaa vähän pelottaa", Chris naurahtaa hermostuneesti.
"Unohda äskeinen. Ei minulla olekaan mitään", Heather selittää nopeasti ja on jo suuntamassa ulos huoneesta.
"Pysähdy. Nyt kyllä kerrot", Chris tokaisee painokkaasti.
"Sinä suutut", Heather toteaa itku kurkussa.
"Eihän minulla ole mitään hajua, mistä me edes keskustellaan", Chris huokaa. Hermostus painaa takaraivossa, mutta hän yrittää pysyä rauhallisena. Mitä ihmettä Heather olisi mennyt tekemään?


"Lupaa ettet suutu", Heather pyytää ja tuijottaa isäänsä suoraan silmiin.
"Minä lupaan yrittää olla suuttumatta", Chris myöntyy hieman.
"Minä olen raskaana", Heather saa asiansa lopultakin paljastettua.
"Sinä", Chris nielaisee. Tuskanhiki alkaa valua selkää pitkin.
"Minä", Heather toistaa.
"Minun alaikäinen tyttäreni, jolla ei ainakaan tietääkseni ole edes poikaystävää on raskaana", Chris toteaa kylmän rauhallisena.
"Niin", Heather nielaisee puolestaan. Onko tämä jonkinlaista tyyntä myrskyn edellä?


"Milloin tämä raskaus sai alkunsa?" Chris kysyy hetken hiljaisuuden jälkeen.
"Siellä bileissä, mitkä me järjestettiin", Heather huokaa.
"Niistähän on jo monta kuukautta", Chris pohtii.
"Niin on", Heather sanoo.
"Raskaus on siis jo pitkällä. Kauanko sinä olet oikein tiennyt? Miksi et ole aikaisemmin sanonut mitään? Kukahan onnekas mahtaa olla isä? Mitä helvettiä Heather?" Chrisin tunteet ja jonkinlainen paniikki alkavat purkautua samalla kertaa.


"Anteeksi. Minä tiedän että olen todella mokannut. Tekisin kaiken nyt toisin, jos vaan voisin. En ole halunnut kertoa sinulle aikaisemmin, koska en ole tiennyt mitä tehdä asian suhteen ja minua hävettää. Tämän lapsen isällä ei ole mitään väliä, et sinä edes tunne häntä", Heather alkaa nyyhkyttää ja suuntaa katseensa lattiaan. Hän ei kestä nähdä isänsä kasvoja, pettymystä.
"Oletko sinä päättänyt, aiotko pitää lapsen?" Chris nielaisee jo hieman rauhallisempana.
"Olen miettinyt pääni puhki ja minusta tuntuu, että en pysty tekemään aborttia. Aion siis pitää lapsen ja kantaa vastuuni. Tiedän kyllä että siitä ei varmastikaan tule helppoa, mutta minä tottakai huolehdin siitä lapsesta ihan itse ja huolehdin kaikesta häneen liittyvästä. Ymmärrän kyllä myös, jos haluat että muutan pois", Heather jatkaa nyyhkyttämistä ja selittää kiihtyneenä.


"Rauhoitutaan nyt, ei sinun tarvitse muuttaa mihinkään ja täällä talossa on monta henkilöä sinua tukemassa. Meidän täytyy keskustella kaikista asioista vielä ihan kunnolla. Ymmärrän, että tämä tilanne on sinulla vaikea, anteeksi että hermostuin niin paljon", Chris yrittää selittää rauhalliseen sävyyn. Hänen sisällään kiehuu, mutta nyt ei olisi aika näyttää sitä.
"Kiitos", Heather nyyhkii.
"Kaikki kyllä järjestyy", Chris vakuuttelee ja kaappaa tyttärensä halaukseen, kun ei tiedä muutakaan, mitä tehdä juuri tällä hetkellä.

******


Hailey on kirpeässä syysillassa tuulettamassa ajatuksiaan. Hän ei pysty unohtamaan siskonsa raskautta, ei hetkeksikään. Jos tämä tilanne vaivaa Haileyta näin paljon, niin miltä Heatherista mahtaa tuntua? Pitäisikö heidän keskustella asiasta tämän kaiken vaikenemisen jälkeen? Hailey haluaisi auttaa siskoaan, mutta hän ei tiedä miten. Hän tarvitsee paljon enemmän tietoa asiasta.


Hailey tuijottaa ajatuksissaan suoraan eteenpäin, vähitellen tummenevaa taivasta. Hän havahtuu takaisin maan pinnalle vasta, kun kuulee terassin oven aukeavan takanaan. Hailey vilkaisee oikealle ja näkee veljensä tulevan ulos.


"Hailey", Josh aloittaa
"Niin?" Hailey kysyy ja vilkaisee veljeään.
"Voitaisiinko me jutella", Josh kysyy varoen.
"Voidaan. Mitä asiaa sinulla on?" Hailey kysyy jatkaen edelleen eteenpäin tuijottamistaan.
"Minulla olisi jotain kerrottavaa, jotain mitä olen pitänyt sisälläni ihan liian kauan", Joseph selittää.


"Vai niin. Kerro toki lisää", Hailey pohtii.
"Se liittyy minuun", Josh toteaa lyhyesti.
"Näin oletin, kerrohan nyt mikä sinulla oikein on", Hailey kehottaa.
"Voisitko nousta seisomaan, tai edes kääntää katseesi minuun, että vaikuttaisi edes siltä että kuuntelet", Josh huokaa.


"Anteeksi. Olin vain vähän omissa ajatuksissani. Kerro vain", Hailey toteaa samalla kun nousee jaloilleen.
"Onkos sinullakin jotain huolia?" Josh tarttuu Haileyn sanoihin.
"Ei mitään vakavaa, puhutaan nyt vain siitä sinun asiastasi", Hailey nostaa hieman suupieliään rohkaisevasti.
"No ensinnäkin Cora on minulle vihainen tai jotain ja en tiedä miten saisin keskusteltua hänen kanssaan. Hän ei edes vastaa viesteihini, tai puheluihini. Sen lisäksi hän kiertää minut koulussakin kaukaa", Josh selittää.
"Olenkin huomannut, että teidän välinne on hieman etäiset. Miten sinä onnistuit hänet suututtamaan?" Hailey pohtii.


"Minulle selvisi, että hän on ihastunut minuun", Josh huokaa.
"Tuliko se sinulle jotenkin yllätyksenä? Sehän on ollut päivänselvä asia jo monta vuotta. Etkö sinä ole sitten häneen? Varmaan kaikki on luullut, että teidän kahden välillä on jotakin", Hailey pohtii ihmeissään.
"No kyllä tuli yllätyksenä. Me ollaan Coran kanssa vain ystäviä. Tästä päästääkin sitten toiseen asiaani, nimittäin olen ihastunut erääseen toiseen", Josh jatkaa huokailuaan murheellisena.
"Oikeastiko? Keneen? Nyt kyllä kerrot", Hailey kehottaa heti.
"Tiedätkö sen meidän joukkueessa pelaavan Kylen?" Joseph kysyy sisareltaan.
"Tiedän, mitä hänestä?" Hailey kysyy.


"Minä olen ihastunut häneen", Josh tokaisee ja painaa katseensa maata kohti.
"Oikeastiko. En osannut ihan odottaa tätä", Hailey tokaisee kasvot hyvin yllättyineinä äskeisestä paljastuksesta.
"Niin. Olen pitkään miettinyt omia tunteitani ja sitä kuka minä oikeasti olen. Ehkä olen myös yrittänyt salata sisintäni itseltänikin. Nyt en vaan jaksa enää mitään peittelyä, salailua ja kieltämistä", Josh selittää harmissaan.
"Älä kuulosta tuolta. Sehän on onnellinen asia. Oletko puhunut Kylen kanssa? Anteeksi reaktioni, olen oikeasti vain hieman yllättynyt, mutta olen tottakai tukenasi. Oletko kertonut vielä muille?" Hailey selittää.


"Niin. Kyllä minä näin Kylen yksi päivä, mutta minulla ei ole mitään hajua hänen tunteistaan, tai siitä onko hänellä edes sellaisia minua kohtaan. Minun pitäisi selvitellä välejä hänenkin kanssaan. Ainiin ja sinä, Cora ja no Kyle ovat ainoita jotka tietävät", Josh selittää.
"Minä voin auttaa muillekin kertomisessa, jos vain haluat tukea", Hailey ehdottaa ja päättää spontaanisti vain halata veljeään, vaikka moista elettä ei ole tapahtunut vuosiin.
"Kiitos, se olisi kilttiä", Josh huokaa jo hieman helpottuneempana.

*****


"Siis Heather. Heather on raskaana", Talia yrittää sisäistää asiaa, jonka Chris hänelle juuri kertoi.
"Niimpä. En oikein itsekään usko sitä vieläkään todeksi. En tiedä kuulostaako tämä kamalalta, mutta olisin odottanut tällaista paljastusta ennemminkin Haileylta, mutta Heather", Chris huokaa.
"Ei tuo nyt ehkä niin kamalalta kuulosta, olisihan Hailey käytännössä ollut oletettavampi vaihtoehto, onhan hänellä poikaystäväkin. Siitä puheenollen, kertoiko Heather kenen kanssa hän on ollut?" Talia pohtii.
"Ei kertonut, vaikka yritinkin kysyä. Onkohan hänellä joku poikaystävä, jonka hän on vain salannut? Olenko minä niin hirveä isä, ettei minulle voi kertoa asioita?" Chris pohtii hieman tuohtuneena.


"Sinä olet oikein hyvä isä ja olet tehnyt aina parhaasi lapsiesi eteen. Muista, ettei sinulla ole todellakaan ollut helppoa. Niin ja mitä mahdolliseen salailuun tulee, he ovat teinejä. Eikös kaikki teinit salaile vanhemmiltaan asioita. En minä ainakaan tuossa iässä kertonut kaikkea vanhemmilleni", Talia naurahtaa hieman keventääkseen tunnelmaa.
"Niin kai sitten. En vain voi ymmärtää tätä, en mitenkään. Miten minun tulisi nyt toimia? Miten minun tulisi tukea Heatheria, tai keskustella kanssaan? En minä osaa, nämä on niitä hetkiä kun heidän äitään todella tarvittaisiin", Chris tilittää.


"Ymmärrän tunteesi. Tiedän, etten ole heidän äitinsä, enkä tule koskaan korvaamaan tai olemaan edes lähelläkään Gabriellea, mutta minä voisin yrittää keskustella Heatherin kanssa jos haluat. En tiedä olisiko naispuoliselle henkilölle keskusteleminen kuitenkin tuollaisesta melko arasta asiasta helpompaa", Talia ehdottaa hieman murheellisena siitä, että Gabrielle eksyi tähän keskusteluun. Hän yrittää kuitenkin peittää harmituksensa Christopherilta. Talia on koittanut oppia hyväksymään sen, että Gabrielle tulee aina olemaan ainakin osittain läsnä.
"Voisitko sinä oikeasti. Uskon että siitä voisi oikeasti olla apua", Chris innostuu ajatuksesta.


"Voisin. Tämä kuulostaa nyt varmaan vähän tyhmältä, mutta et uskokaan kuinka paljon tuo merkitsee minulle. Tuntuu että luotat minuun", Talia koittaa selvittää ajatuksiaan sanoin.
"Tottakai luotan. Sinä olet suuri osa minun elämääni. Se myös tarkoittaa että olet suuri osa lastenikin elämää", Chris selittää.
"Minä keskustelen Heatherin kanssa huomenna", Talia ilmoittaa.
"Keskustellaan tästä asiasta sitten huomenna enemmän", Chris tokaisee.


"Hyvä idea. Nyt voitaisiin unohtaa kaikki murheet ja olla vain", Talia hymyilee.
"Kannatan tätä ajatusta", Chris myöntyy ja vetää Talian lähemmäksi itseään.

******


Kyle istuu viileällä rantahiekalla ja tuijottaa harmaan sumuista merta. Vihreä takkinen nuori mies odottaa, odottaa toista henkilöä saapuvaksi. Kyle ei vain ole varma, tuleeko se toinen sitten lopulta koskaan. Kylmä ilma alkaa jo pistellä punoittavia sormenpäitä.


"Kyle", Joseph lausuu ja katsoo kun hänen edessään istuva ystävä säpsähtää.
"Sinä tulit", Kyle toteaa.
"Näin on", Joseph vastaa lyhyesti.
"Hyvä", Kyle tokaisee ytimekkäästi.
"Onko?" Josh on hieman ihmeissään Kylen käyttäytymisestä.
"On", Kyle vastaa hetken mietinnän jälkeen.


"Sinä halusit puhua", Josh koittaa jatkaa keskustelua.
"Niin halusin", Kyle vastaa.
"Niin, puhutaan", Josh ehdottaa.
"En tiedä onko minulla mitään sanoja", Kyle pohtii.
"Tarkennatko nyt vähäsen?" Josh alkaa jo huolestua Kylen omituisuudesta.


Sanaakaan sanomatta Kyle kääntyy ympäri, katsoo edessään seisovaa Joshia suoraan silmiin ja lähestyy häntä sitten hyvin itsevarmoin askelin. Sen jälkeen Kyle päätyy suutelemaan Joshia yhtä yllättäen, niin kuin Josh suuteli häntä viimeksi. Tällä kertaa suudelma on huomattavasti pidempi kuin viimeksi.


"Tarkensiko tämä tarpeeksi?"Kyle myhäilee tyytyväinen virne kasvoillaan.
"Onko tämä nyt sitä mitä minä kuvittelen?" Josh on edelleen jonkinlaisen järkytyksen ja jännityksen vallassa.
"Se riippuu ihan siitä, mitä sinä kuvittelet. Sen verran minä voin sanoa, että pidän sinusta, pidän sinusta Josh todella. Olen miettinyt asioita, paljonkin. Voisin sanoa, että minulla on jonkinlaisia tunteita sinua kohtaan. Ajatukseni ovat aika sekaisin tällä hetkellä, mutta haluaisin selvittää mitä tästä voisi tulla. Haluaisin että sinä selkeyttäisit ajatuksiani", Kyle selittää ja hymyilee sitten lempeästi.



"Minä haluaisin enemmän, kuin mielelläni selkeyttää ajatuksiasi jos se on mahdollista", Josh virnistää ja vetää Kylen jälleen lähelleen suudellakseen häntä uudelleen.

******

Hei!
Pitkästä aikaa taas. :) Minulla on viimeiset kuukaudet ollut paljon töitä ja olen ollut todella väsynyt viime aikoina. Oikeastaan sen takia uutta osaa ei ole tullut. Tämäkin osa on ollut muutamaa tekstiä vaille valmiina pidemmän aikaa, nyt onneksi sain sen kirjoiteltua loppuun. Ei kyllä pitäisi pitää kirjoittamisessa näin pitkää taukoa, vähän sai pohdiskella mitäs sitä olikaan tapahtunut. Pahoittelen siis jos tekstissä on jotain omituisia virheitä. :D 

Vihdoin ja viimein Heather sai kerrottua salaisuudestaan isälleen. Oliko Chrisin reaktio odotettavissa? Minkälainen isoisä hänestä kuoriutuukaan? :D Tuleeko Heather paljastamaan lapsensa isää perheelleen?Mihin Haileyn pohdinnat lopulta johtavat? Niin ja jotain onnellista Joshin suunnalla. Onko hänen ja Kylen välille kehkeytymässä mahdollisesti jotakin vakavempaakin? Sopisivatko he yhteen? :)

6 kommenttia:

  1. On oikein hyvä asia, että Heather vihdoin puhui isänsä kanssa, sillä raskaus on jo liian pitkällä keskeytettäväksi ja oikein kohta salattavaksikaan. Chris käyttäytyi kuten kunnon isän kuuluukin. Ymmärrettävästi hän ensin hieman järkyttyi, mutta sen jälkeen suunta oli selvä. Tytär on tytär ja perhettä ei jätetä. Erittäin herttaista.

    Hailey... Jotenkin tuntuu siltä, että Hailey alkaa jollain tapaa olla todella lähellä totuutta. Hän pohtii asiaa hyvin paljon, mutta ehtiikö hän tajuta sen itse vai tuleeko asia julki muuta kautta? Uskoisin kuitenkin selviävän, kuka lapsen isä lopultakin on. ( = pitää sormet ristissä ja odottaa draamaa =D )

    Joshin tilanne on ottanut selkeästi suunnan positiivisempaan ja aivan mahtavaa, että Kyle vastaa pojan tunteisiin. He ovat oikein suloinen pari ja toivon, että heidän välilleen kehittyy vahva suhde.

    Storytimessa on jo viides sukupolvi syntynyt ja julkaistu osa 62!!! =O Onnistuin vihdoin rikkomaan viidennen sukupolven kirouksen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähitellen kaikki saavat tietää asiasta, Heatherin onneksi reaktiot tähän mennessä ovat olleet melko positiivisia, pientä järkytystä lukuunottamatta. Chrisillä on ollut aikaa kehittää reaktioidensa hallintaa vuosien mittaan ja hän pyrkiikin nyt olemaan mahdollisimman paljon lastensa tukena. :)

      Hailey ei ole ihan tyhmä, vaikka saattaakin antaa joissakin tilanteissa itsestään sellaisen kuvan. Hän on kerinnyt pohdiskelemaan asiaa jo nyt paljon ja sen verran voin paljastaa, että jossain vaiheessa palaset alkavat loksahdella paikoilleen. ;)

      Tilanne on kummallekin uusi ja jännittävä, mutta he yhdessä lähtevät selvittelemään mihin se voikaan johtaa.

      Oho, kuinka aika rientääkin! Minusta tuntuu että aloin vasta lukemaan ensimmäisen sukupolven elämästä. :D Sainkin juuri eilen luettua osat ajantasalle. :)

      Poista
  2. Chris on ymmärrettävästi hyvin järkyttynyt, mutta suhtautui kuitenkin hyvin tukevalla asenteella. Heatherilla on nyt siis tukiverkko ympärillään ja paikka, jossa asua lapsensa kanssa. Äitiys on varmasti ainakin alkuun hyvin haastavaa, vaikkakin uskoisin hänen kyllä pärjäävän. Tilannetta kyllä varmasti mutkistaa tämä lapsen isyysasia. Mä alan olla hetki hetkeltä varmempi, että Hailey aavistaa totuuden itse, ennen kuin Heather ehtii sanoa mitään. Totuuden selviämisestä tuskin seuraa mitään kovin positiivista, selvisi se sitten Heatherin kertomana tai Haileyn itse tajuamana. Kanesta tuskin on tilanteessa avuksi. Jotenkin toivoisin olevani väärässä, että kun poika kuulee asiasta, niin hän haluaisi sittenkin ottaa vastuun tekemisistään, mutta vähän epäilen...

    Josh ja Kyle ovat kyllä varsin söpö pari! <3 Toivon heille kaikkea hyvää, mutta olen vähän kyllä peloissani. Molemmat kumminkin pelaavat jalkapalloa koulun joukkueessa, urheilumaailma on vielä nykyiselläänkin hyvin ahdasmielinen ja teinit voivat olla hyvinkin julmia. Toivotn nyt kumminkin parasta, että tästä ei seuraa mitään kovin pahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heatherin onneksi häneltä tosiaan löytyy ympäriltään tukiverkkoa ja melko ymmärtäväinen perhe. :) Lapsen saaminen on aina uusi tilanne ja suuri elämänmuutos, tilannetta ei tosiaan helpota Heatherin ikä ja tilanteen monimutkaisuus muutenkin. Heather kuitenkin pyrkii ratkaisemaan tilanteen valitsemallaan parhaalla mahdollisella tavalla. Voi hyvin olla että tähän raskausuutiseen on luvassa vielä negatiivista suhtautumistakin.

      Pidän itsekin Joshista ja Kylesta jo nyt, saa nähdä mitä heidän edessään on vielä. Pohdinnallasi voi tosiaan olla jonkinlaista perää.

      Poista
  3. Hei! Multa alkaa uusi tarina Storytimen lisäksi ja toivoisin linkinvaihtoa, jos mahdollista =) Tarinan julkaisutahti on tässä vaiheessa vielä arvoitus, sillä pääpaino on Storytimen loppuun saattamisella, mutta käynnistellään pikkuhiljaa uutta.

    https://familywindenburg.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Onneksi Heather sai viimein kerrottua raskaudesta isälleenkin. Vaikeahan sitä olisikin ollut loputtomiin salata... Ei mikään helppo päätös, mutta uskon että Heather tulee pärjäämään lapsen kanssa, kun on kuitenkin läheisiä auttamassa. Ainakin toistaiseksi, se onkin sitten kysymys erikseen, saako Hailey lapsen isän selville. Jännittävää, jännittävää. Tulevaisuudessa se selvinnee, jään odottelemaan jatkoa sekä Joshin ja Kylen yhteistä tulevaisuutta! C:

    VastaaPoista